Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Malmö, Limhamn Västanväg 61A
1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 4 025 kr
inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband.
Boarea: 59 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Gavellägenhet på härliga Limhamn!

Nu ges det möjlighet att förvärva denna bostad med delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett rymligt sovrum med dubbla garderober samt ett helkaklat badrum. Bostaden har genomgående fina ytskikt och renoverades innan nuvarande ägare flyttade in. Varmt välkommen på visning!

Visningar

onsdag 8 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Direkt innanför dörren möts vi av ett härligt ljusinsläpp från bostadens samtliga rum. Det är en rymlig hall med gott om förvaring i garderob. På golvet ligger ett klinker och väggarna är målade i vitt.

Kök

Till vänster innanför dörren finner vi bostadens kök. Detta renoverades innan nuvarande ägare köpte bostaden och är fortfarande i gott skick. Det finns gott om förvaring i under- och överskåp i smakfull vit nyans. Bänkskivan är i grått och ger oss bra arbetsytor. Vi finner utrustning i form av integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, diskho, ugn och mikro (i bekväm arbetshöjd) samt kyl/frys. Det härliga ljusinsläppet från fönstret som vetter in mot den lugna gården gör denna plats enkel att trivas i. Klinkergolvet från hallen följer även in här vilket skapar en enhetlig känsla.

Vardagsrum

Den delvis öppna planlösningen i form av en bardisk ger oss möjlighet att möblera med barstolar för att njuta av enklare måltider. I vardagsrummet kan man möblera med både soffgrupp och matplats. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Genom balkongdörren når vi bostadens balkong där man får plats med ett utemöblemang.

Badrum

Från hallen når vi även badrummet som är helkaklat och renoverades av tidigare ägare. Även här finner vi ett fönster som ger oss trevligt ljus. Utrustningen består av wc, dusch med vikbara duschväggar i glas, handfat med kommod och en spegel.

Sovrum

Avskilt från de sociala ytorna finner vi sovrummet som ger plats för dubbelsäng med sängbord på båda sidor. Dessutom finner vi gott om förvaring i dubbla garderober. På golvet ligger, precis som i vardagsrummet, ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

80

Lägenhetsnummer register:

1002

Andel i årsavgift:

0.8795

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

98354 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 98354 kr kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Törnskatan 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1949

Uppvärmning:

fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Förening

Namn:

HSB Brf Rosenvång 1

Organisationsnummer:

746000-6161

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 1949 och består av 105 lägenheter i storlek från 1 rok till 3 rok. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 lokaler i föreningen. Till föreningen hör adresserna Storabackegatan 26, Västanväg 59 och 61 samt Sveagatan 103. Föreningen äger fastigheten Törnskatan 3. Byggår är 1949.
Gemensam gård med utemöbler på sommaren, varav en med mysig pergola och grill.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren med två stycken tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Samt en mangel och en grovtvättstuga för mattor etc.

Föreningen tillhandahåller även ett hobbyrum, cykelrum, styrelserum och en gemensamhetslokal. Gemensamhetslokalen ligger på Storabackegatan 26.

Balkongerna upplåts med bostadsrätt.

Föreningen har IMD-el - individuell mätning och debitering av el. Inköpen av el görs av föreningens elhandelsleverantör och enskilda medlemmar väljer således inte själv el-leverantör.
Med IMD-el betalar medlemmen för den mängd el som använts och inte för fasta abonnemangs- och avtalskostnader. Debiteringen sker via månadsavierna från HSB, där de är specificerade med mätarställning, använda kilowattimmar och kostnad. Förbrukningen betalas således i efterskott.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 40 st (ca 150 kr/st) parkeringsplatser, kösystem tillämpas och det är lång kö. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Samtliga har tillgång till kollektivt 1000/1000 mbit/s bredband från Sydantenn och ett grundutbud av TV från Tele2 vilket ingår i avgiften. Det går att mot en avgift uppgradera sin anslutning till högre hastigheter. Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften.

Renoveringar:

Utförda renoveringar/underhåll:
1993 byte fönster
1994 vattenledningar
1997 säkerhetsdörrar
1998 ombyggnad av elinstallation (jordat och jordfelsbrytare)
2002 miljöhus
2005-06 byte tvättmaskiner och torktumlare
2005-06 byggt uteplats
2006-07 ordningsställt lekplats
2007-08 byte radiatorer monterat termostater samt byggt om panncentraler
2008 asfaltering och underarbete p-platser
2009-10 ombyggnad av samtliga tak
2013-14 anläggning av trädgårdsgångar samt trädgård
2014 installering av digitalt bokningssystem samt porttelefoni
2015 relining av avloppsstammar
2016 upprustning av trädgård
2017-18 omfogning av fasader
Föreningen har beslutat att inför gemensam el dock ligger detta på is just nu pga av Covid-19 situationen.
2021 renovering av tvättstugor
2021 OVK besiktning
2022 underhållsspolning av avloppsstammar.

I dagsläget pågår målning av trapphus.

Inga större renoveringar i närtid.

2030 - Byte av värmestammar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

Från och med 2024-01-01 höjde föreningen avgifterna med 5%.
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433 kr (2,5% av pbb) samt en pantsättningsavgift om 573 kr (1% av pbb), båda betalas av köparen.
HSB tar ut en kostnad per medlem för medlemsandelsavgift om 500 kr (medlemsavgiften återfås vid utträde) samt en årsavgift om 300 kr/hushåll.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2024-04-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/rosenvang1

Allmänt om lägenheten

Nuvarande ägare disponerar idag ett källarförråd samt en matkällare.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel. Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt